Navigatie
Apple

Veel apps in de app store

Ook een reden waarom de iPhone het zo goed doet: de app store staat boordevol (gratis) apps waarmee je je toestel optimaal kunt gebruiken en kunt aanpassen naar je wensen. Ben jij iemand die houdt van reizen, dan kun je kiezen uit talloze apps van vluchtaanbieders en vakantieaanbieders. Hou je van muziek, dan kun je je iPhone omtoveren tot veelzijdig muziek device door de vele muziek apps die je kunt vinden in de app store. Omdat ontzettend veel mensen gebruik maken van Apple producten, zorgen aanbieders van apps ook zeker dat hun app wordt opgenomen in de Apple App Store.

Verschillende modellen iPhones

Wanneer je overweegt om een iPhone te kopen, dan kun je kiezen uit een flink aantal modellen. Het aantal modellen blijft overigens ook alsmaar groeien, dus je kunt jezelf blijven vernieuwen op het gebied van je Apple mobiele telefoon.

iPhone 7 en 7 Plus

De iPhone 7-serie bestaat uit twee varianten: de iPhone 7 en 7 Plus. Beide zijn in september 2016 op de markt gekomen en zijn verkrijgbaar in de kleuren gitzwart, zwart, zilver, goud en roségoud. De toestellen beschikken over een A10 Fusion-chip en hebben een geheugencapaciteit van 32, 128 of 256 GB. De geheugencapaciteit is daarbij verhoogd ten opzichte van de iPhone 6-serie. De toestellen hebben daarnaast een geheel nieuwe 12 megapixel camera en zijn spat-, water- en stofbestendig.

iPhone 7 is de standaard variant van de 7-serie van Apple. Het toestel heeft een 4,7-inch HD retina display met brede kleurweergave, is 138,3 x 67,1 x 7,1 mm groot en weegt 138 gram. De maximale helderheid van het toestel is toegenomen naar 625cd/m2 ten opzichte van de 6-serie. Daarnaast heeft de camera gezichts- en lichaamsherkenning, heeft het True Tone Flash met 4 leds en heeft het automatische beeldstabilisatie en brede kleur registratie bij de Facetime HD-camera.

iPhone 7 Plus is de grotere variant van de 7-serie. De belangrijkste verschillen met de iPhone 7 zijn de 12 megapixel groothoek en telelenscamera's die niet alleen 5x digitaal kunnen zoomen, maar ook 2x optische zoom mogelijk maken. Bij video is dit digitaal 6x mogelijk, ten opzichte van de 3x van de iPhone 7, en 2x optisch. De draadloze gesprekstijd en de stand-by tijd is ongeveer 50% hoger. Daarnaast is het internetgebruik op 3G, 4G en wifi langer mogelijk. Het toestel zelf is 158,2 x 77,9 x 7,3 mm groot en heeft een gewicht van 188 gram.

iPhone SE (Maart 2016)

De iPhone SE is het model iPhone dat in maart 2016 op de markt is gekomen. SE staat hier voor Special Edition. In principe is het krachtige toestel gelijkwaardig aan (en op sommige gebieden beter dan) de iPhone 6. De special edition is voorzien van een superieure en krachtige A9 processor en 2GB aan werkgeheugen. Daarnaast is de accuduur verbeterd en vreet het apparaatje minder stroom omdat het een minder groot display heeft. Ook de camera is beter geworden. Je kunt nu genieten van goede beeldkwaliteit, gegenereerd door een 12 megapixel camera.  De iPhone SE is momenteel nagenoeg gelijk geprijsd met de iPhone 6, maar qua specs is het verstandiger om voor de iPhone SE te kiezen.

iPhone 6, 6S, 6 Plus en 6S Plus

Een hele mond vol, maar er zijn inmiddels vier verschillende toestellen uitgebracht in de iPhone 6 serie. In september 2014 kwam de iPhone 6 op de markt. Het toestel beschikt over een A8 processor chip en heeft een opslagcapaciteit tot 128GB. De camera is 8 megapixel en het design is mooi afgerond aan de randen. Het retina display meet 4,7 inch en heeft een hogere resolutie. De accuduur is verbeterd ten opzichte van de iPhone 5 serie toestellen. De iPhone 6 is verkrijgbaar in space grey, goud en zilver.

iPhone 6 Plus is de grotere variant van de iPhone 6. De belangrijkste verschillen met de 6 zijn dat het scherm groter is geworden (van 4,7 inch naar 5,5 inch). Verder beschikt het toestel over een A8-chip en M8-coprocessor. Het werkgeheugen bedraagt 1GB. Ook de batterijduur is er op vooruit gegaan, deze verbetering varieert afhankelijk van de activiteit van zo'n 10% tot 60% langere accuduur.

iPhone 6S is de iets luxere variant van de iPhone 6. De grootste vooruitgang zit in het drukgevoelige scherm (3D touch). Dit betekent dat je verschillende acties kunt uitvoeren op je iPhone 6S door harder of zachter op je scherm te drukken. Verder is de camera van 8 megapixel naar 12 megapixel gegaan en de frontcam van 1,2 megapixel naar 5 megapixel. Ook kun je Siri oproepen door "Hey Siri" te zeggen, in plaats van een homebutton klik. Ook heeft de vingerafdrukscanner een upgrade gehad en draait de 6S op een A9 processor. Tenslotte is de iPhone 6S buiten de gebruikelijke kleuren ook in rosé goud te verkrijgen.

iPhone 6S plus is de grotere variant van de iPhone 6S. Deze heeft wel alle luxe extra's van de iPhone 6S, maar dan in een extra groot jasje. Het scherm is 5,5 inch en het werkgeheugen bedraagt 2GB.

iPhone 5, 5S en 5C

Een model minder dan de 6-serie zijn de apple iPhones uit de 5-serie. Hier zijn drie verschillende varianten van uitgebracht. De iPhone 5, de 5S en de 5C. Qua beeldscherm zijn de drie toestellen identiek, en ook de maat van het toestel is exact hetzelfde. Ze beschikken alledrie over een 8 Megapixel camera, maar wel over iets andere overige camera specificaties. Onderstaand zullen we de verschillen in specificaties van de drie iPhones in de 5-serie bespreken.

iPhone 5 is de eerste variant  uit de 5-serie van Apple. Dit toestel is verkrijgbaar in twee kleuren (zwart en wit) en is 123.8 x 58.6 x 7.6 mm en weegt 112 gram. De telefoon draait op een A6 processor chip en heeft een 4 inch scherm. De accu is 1440mAh en de behuizing is van lekker stevig aluminium. Er zijn drie varianten qua geheugen: 16, 32 en 64 GB. 

iPhone 5S is de iets luxere variant van de iPhone 5. De grootste vooruitgang zit in de vingerafdrukscanner, welke de gebruiker in staat stelt om in de iPhone te komen zonder dat deze een code hoeft in te tikken. Leg de vinger op de homebutton en je telefoon wordt vanzelf ge-unlocked. Verder is het toestel sneller doordat het beschikt over een A7 en M7 chip (processor). Daarnaast zijn er betere camerafuncties op de 5S, zoals een dual led flitser, burst mode, slow motion video en beeldstabilisatie.

iPhone 5C is een nieuwere variant in de 5-serie, maar wel minder luxe. Het toestel heeft een plastic omhuizing en is verkrijgbaar in tal van frisse kleurtjes. De accu is een verbetering ten opzichte van die van de 5, maar iets minder goed dan die van de 5S. Hij is bovendien 20 gram zwaarder en iets groter dan de andere twee varianten. Verder heeft de iPhone 5C, net als de 5, geen vingerafdruk scanner.

Meer artikelen over Telefoons
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!