Navigatie
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!
eSIM: de toekomst van mobiele connectiviteit

Wat is eSIM?

eSIM staat voor "embedded SIM" en is een geïntegreerde, digitale versie van de traditionele SIM-kaart die we kennen. In plaats van een fysieke kaart die in een smartphone wordt geplaatst, is de eSIM ingebouwd in het apparaat zelf en kan deze op afstand worden geactiveerd en beheerd. Dit maakt het mogelijk om eenvoudig van mobiele provider te wisselen zonder een nieuwe SIM-kaart te hoeven plaatsen.

Voordelen van eSIM ten opzichte van traditionele SIM-kaarten

  1. Gemak: eSIM's elimineren de noodzaak om fysieke SIM-kaarten te kopen, plaatsen en verwisselen. Gebruikers kunnen eenvoudig hun mobiele abonnement activeren, wijzigen of annuleren via hun smartphone of via een online platform.

  2. Ruimtebesparing: Door het ontbreken van een fysieke SIM-kaart en bijbehorende lade, kunnen fabrikanten van smartphones ruimte besparen in het ontwerp van hun apparaten. Dit kan leiden tot dunnere en lichtere smartphones, of extra ruimte voor andere componenten zoals grotere batterijen.

  3. Dual SIM-functionaliteit: eSIM maakt het mogelijk om meerdere mobiele abonnementen op één apparaat te hebben, wat handig is voor mensen die zowel een zakelijk als een persoonlijk nummer willen gebruiken, of voor reizigers die lokale abonnementen willen gebruiken in verschillende landen.

  4. Milieuvriendelijk: eSIM's verminderen de hoeveelheid plastic afval die wordt gegenereerd door de productie en het gebruik van fysieke SIM-kaarten.

  5. Minder kans op beschadiging: Omdat eSIM's zijn ingebouwd in het apparaat, is er geen kans op beschadiging of verlies van een fysieke SIM-kaart tijdens het plaatsen of verwijderen.

eSIM-compatibele smartphones en abonnementen

Steeds meer smartphones en andere mobiele apparaten, zoals smartwatches en tablets, ondersteunen eSIM-technologie. Enkele van de bekendste eSIM-compatibele smartphones zijn:

  • Apple iPhone XS, XS Max, XR, 11, 11 Pro, 11 Pro Max, SE (2e generatie), 12, 12 mini, 12 Pro en 12 Pro Max
  • Google Pixel 2, 3, 3a, 4 en 4a
  • Samsung Galaxy S20, S20+, S20 Ultra, S21, S21+ en S21 Ultra
  • Motorola Razr (2019) en Razr 5G

In Nederland bieden verschillende mobiele providers eSIM-abonnementen aan. Enkele voorbeelden zijn Vodafone, T-Mobile en Truphone. Het is belangrijk om te controleren of uw mobiele provider eSIM ondersteunt en welke abonnementen en tarieven beschikbaar zijn.

Controleer op ondersteuning

eSIM is een innovatieve technologie die de manier waarop we verbinding maken met mobiele netwerken verandert. Met zijn vele voordelen ten opzichte van traditionele SIM-kaarten, zoals gemak, ruimtebesparing en dual SIM-functionaliteit, is het geen verrassing dat eSIM steeds populairder wordt bij zowel consumenten als fabrikanten van smartphones. Als u overweegt om over te stappen op een eSIM-compatibele smartphone, is het belangrijk om te controleren of uw mobiele provider eSIM-ondersteuning biedt en welke abonnementen en tarieven beschikbaar zijn.