Navigatie
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!

Mobiel internet - hoeveel data heb je nodig?

De verschillende mobiele abonnementen hebben allemaal weer een andere hoeveelheid internet en het is natuurlijk belangrijk dat je elke maand wel voldoende hebt en niet steeds moet bijbetalen. Om deze reden een overzicht van hoeveel internet populaire apps gebruiken:

  • Whatsapp: 200 berichtjes ontvangen of versturen is ongeveer 1MB
  • Facebook: Afhankelijk van hoe lang je kijkt, gemiddeld 0,5 tot 1MB per keer
  • Instagram: 16 foto's laden kosten ongeveer 1MB aan data
  • YouTube: 20 minuten filmpjes kijken is ongeveer 40MB

Nu je dit weet kun je ongeveer een schatting maken van hoeveel MB je per maand nodig hebt en wat voor internet abonnement je moet aanschaffen. Veel providers bieden internet aan vanaf 100MB tot zoveel als 4000MB of soms zelfs onbeperkt. In principe is dit in te delen in vier verschillende groepen:

Prepaid mobiel internet

Prepaid internet is veel minder voorkomend dan een abonnement maar kan handig zijn als je bijvoorbeeld maar voor een bepaalde tijd in Nederland bent of als je tijdelijk meer internet nodig hebt. De houdbaarheid van Prepaid mobiel internet is net zoals dat vroeger bij normale Prepaid kaartjes was één maand. De prijzen die je hiervoor betaald zijn natuurlijk hoger dan bij een abonnement, maar je zit er dan ook maar een maand aan vast. Als je tegoed op is of als de maand voorbij is dan kun je geen gebruik meer maken van het internet via de provider.

Sim Only internet abonnement

Bij een Sim Only abonnement betaal je alleen voor het gebruik maken van de verbinding via de provider en niet voor een telefoon. Heb je dus nog een telefoon die in goede staat verkeerd dan is een Sim Only telefoon abonnement wellicht de meest voordelige optie.

Totaal abonnement: data + telefoon

De meest voorkomende vorm van een telefoon abonnement is een abonnement waarbij je maandelijks iets meer betaald en er ook een telefoon bij krijgt. Als je toe bent aan een nieuwe telefoon is dit omgerekend vaak de meest voordelige optie, omdat er vaak korting wordt meegerekend en je dus niet alleen van je internet abonnement, maar ook van een nieuwe telefoon kunt genieten.

24/7 online met onbeperkt internet

Er zijn ook al abonnementen waarbij je onbeperkt internet toegang krijgt. Deze abonnementen zijn nog niet zo heel populair aangezien ze in eerste opzicht wat duur lijken, maar als je echt veel gebruik maakt van het internet is dat toch echt de beste keuze. Sommige providers bieden onbeperkt internet ook als extra optie bovenop een ander abonnement. Het onbeperkt internet zelf kost dan slechts een paar euro per maand, maar je bent dus wel verplicht om er een ander abonnement bij af te sluiten.

Smartphone met abonnement

Het gemak en de snelheid die gepaard gaan met online communiceren via de smartphone hebben ervoor gezorgd dat er veel keuzemogelijkheden zijn. Bedrijven en ondernemers zien hier een groeiende kans en proberen hier op in te spelen waardoor de concu...Lees verder

GSM met abonnement

Er komen tegenwoordig steeds meer mobiele providers. Hierdoor wordt het aanbod ook steeds groter, maar de keuze alleen maar moeilijker. Het uitzoeken van een smartphone is nog wel te doen, maar zodra er een combinatie met een abonnement moet komen...Lees verder

Mobiele telefoon met abonnement

Als je oude abonnement afloopt of je wil graag van prepaid overstappen naar een abonnement met een mobiele telefoon, dan zijn er een aantal dingen waar je als consument op kunt letten. De keuze kan namelijk lastig zijn omdat je niet bekend bent me...Lees verder