Navigatie

Mogelijkheden in jouw telefoonabonnement

Bij het afsluiten van een telefoonabonnement heb je de keuze uit diverse mogelijkheden. We bespreken de voornaamste hieronder:

 • Jouw verbruik
  De belangrijkste zaak om rekening mee te houden bij het afsluiten van een abonnement is je verbruik. Ga na hoeveel jij per maand verbruikt aan internet, sms'jes of belminuten. Op deze wijze kun je een passend abonnement uitzoeken dat maandelijks over voldoende capaciteit beschikt. Zodra je buiten het tegoed gaat kan dit leiden tot hoge rekeningen. Dit kan eenvoudig voorkomen worden door vooraf goed te kijken naar je huidige verbruik of naar de hoeveelheid verbruik die je verwacht nodig te gaan hebben. Online kom je diverse hulpmiddelen tegen die helpen om een geschikte inschatting te maken op het gebied van verbruik.
 • Toestelkeuze
  Complementair aan het afsluiten van een abonnement is natuurlijk het betreffende toestel dat je kunt gaan gebruiken. Vraag jezelf af of je tevreden bent met een iets wat ouder en voordeliger toestel. Of wilt je ten koste van alles over het allernieuwste (en duurste) toestel beschikken?
 • Verschil in eenheid
  Niet iedere provider hanteert dezelfde eenheid. Zo betaal je bij de ene provider per minuut, en bij de andere per seconde. Ga na welke eenheid het beste past bij jouw eigen situatie.
 • De contractduur
  Je kunt een telefoonabonnement afsluiten met verschillende contractduren. Zo kun je ervoor kiezen om een abonnement voor 12 of 24 maanden af te sluiten. Het voordeel aan een 12 maanden abonnement is dat je binnen een jaar tijd weer een nieuwe telefoon kunt uitzoeken. Bijkomend nadeel is dat het aanzienlijk duurder is per maand en je vaak nog een forse aanbetaling dient te doen. Dit om de kosten per maand iets wat dragelijker te kunnen maken. Bij een abonnementsduur van 24 maanden betaal je doorgaans een lager bedrag per maand en hoef je in sommige gevallen niet eens een aanbetaling te doen. Ook hierin geldt dat je jouw keuze het beste kunt baseren op jouw eigen situatie.

Keuzestress?!

Wanneer je eruit bent welke abonnementsvorm het beste bij jou past kun je opzoek gaan naar een geschikte aanbieder. Omdat het aanbod aan online aanbieders vandaag de dag groter dan ooit is hebben we een greep uit enkele populaire telefoonabonnement providers van vandaag de dag.

VodafoneZiggo

Sinds 2017 zijn twee grote aanbieders op het gebied van internet gefuseerd tot één aanbieder van zowel internet, telefonie en mobiele telefoon abonnementen. VodafoneZiggo ziet connectiviteit en communicatie als de pijlers binnen de m...Lees verder
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!