Navigatie
Mobiele telefoon met abonnement

Tips

Maar waar moet je nu precies op letten wanneer je een nieuwe mobiele telefoon wilt met een bijpassend abonnement? Wat zijn de zaken waarop je moet letten bij het telefoonabonnementen met toestel vergelijken. Wij hebben alle tips voor je op een rijtje gezet.

  • Per welke eenheid betaal je bij de provider? Betaal je bijvoorbeeld per minuut of per seconde? Reken even uit wat het meest voordelig is voor jouw internet-, bel- en sms gebruik.
  • Probeer een schatting te maken van wat jij ongeveer per maand gebruikt. Dit is handig omdat je hierdoor een goed passend abonnement kan kiezen waarbij je niet elke maand veel belminuten of tegoed overhoudt, want dat is zonde van je geld. Maar je moet ook zeker geen abonnement kiezen waarbij je elke maand tekort komt. Extra minuten bijkopen is namelijk veel duurder dan wanneer je een iets uitgebreider abonnement neemt. Wanneer je al een abonnement hebt lopen dan is het gemakkelijker in te schatten hoeveel je verbruikt. Online zijn een aantal tools te vinden die al hulpmiddel kunnen fungeren om deze inschatting correct te maken.
  • Wil je een éénjarig of een tweejarig abonnement? Het voordeel van een éénjarig abonnement is dat je sneller kan wisselen als je met iets van je mobiel het bijpassende moment niet mee eens bent. Een tweejarig contract heeft dan ook weer zijn voordelen aangezien de kosten per maand en de aanschafkosten een stuk lager zijn. Vaak dien je bij een éénjarig abonnement nog bij te betalen aan het toestel, terwijl je bij een tweejarig abonnement de telefoon zonder bijbetaling ontvangt.
  • Wanneer je een mobiele telefoon met abonnement uitkiest, dan is het natuurlijk ook belangrijk om een goede keuze te maken wat betreft het toestel. Wil je het nieuwste van het nieuwste of neem je genoegen met een ouder toestel? Dit kan flink schelen in de prijs.

Uiteindelijk kun je het beste mobiele telefoons met abonnement vergelijken in een handige online vergelijker. Dit vergelijken van mobiele abonnementen kan op Foontje. Dan weet je zeker dat je de meest optimale keuze maakt.

Meer artikelen over Mobiel internet abonnement
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!