Navigatie
Nokia

Nokia telefoons

We kennen Nokia natuurlijk allemaal nog van de Nokia 3210 en 3310. Deze onverwoestbare telefoons waren baanbrekend in de periode dat mobiele telefoons populair begonnen te worden. De top 10 van best verkochte mobiele telefoons wordt dan ook gedomineerd door Nokia telefoons. Het imago van Nokia is hierdoor heel sterk geworden, maar sinds september 2013 is Nokia's telefoonbusiness in handen van Microsoft en Nokia telefoons zullen uiteindelijk de naam Microsoft Mobile gaan dragen.

Nokia smartphones, succes of flop?

Nokia was jarenlang marktleider op het gebied van mobiele telefoons. Vanaf de komst van de smartphones deed Nokia het echter minder goed en in 2013 is het bedrijf verkocht aan Microsoft. Microsoft zal de tak van Nokia smartphones ook overnemen. Het is dus betwistbaar of Nokia telefoons een succes of een flop zijn. Bij menigeen heeft Nokia door zijn eerste telefoons een onverwoestbaar imago opgebouwd en natuurlijk is niet iedere Nokia smartphone een flop.

Nokia telefoon kopen?

Hoewel het bedrijf is overgenomen door Microsoft zijn er nog talloze nieuwe Nokia toestellen verkrijgbaar. De Nokia Lumia is bijvoorbeeld een nieuwe, populaire Nokia smartphone. Wat je verder nog kunt meenemen in je beoordeling, is dat Nokia ieder toestel produceert met het milieu in gedachten. Nokia's slogan is trouwens ook nog steeds: “connecting people”.

Geschiedenis van het bedrijf

Nokia is in 1865 opgericht in Finland. Eigenlijk heeft de onderneming de naam gekregen van een stadje waarin die gevestigd was. Al sinds 1978 is Nokia actief in de telefonie wereld. Hoewel de Nokia modellen tegenwoordig niet meer zo populair zijn, zijn ze ook niet zo duur als bijvoorbeeld de iPhone.

Belsimpel.nl - de sympathieke webshop uit Groningen!

Meer artikelen over Telefoons
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!