Navigatie
Samsung

Samsung Galaxy lijn

Het begon allemaal een aantal jaar geleden met de Samsung Galaxy S. Samsung lanceerde haar Samsung Galaxy lijn. Inmiddels behoren meer dan 10 Samsung smartphones bij deze lijn. Al deze toestellen hebben het Android besturingssysteem en ze bieden allemaal de mogelijkheid om apps te downloaden. Alle modellen zien er min of meer hetzelfde uit, hoewel ze fors kunnen verschillen van formaat. Ze zijn gemaakt van sterk kunststof en hebben een home button in het midden, onderaan. Links en rechts van die button bevinden zich twee toetsen die slechts lichtelijk aangeraakt hoeven te worden. De Galaxy S4 mini is een voorbeeld van een wat kleinere Samsung mobiele telefoon en de Galaxy Note is een voorbeeld van een grote smartphone uit deze lijn.

Samsung telefoons vergelijken

Er zijn meerdere manieren waarop je Samsung telefoons kunt vergelijken. Wil je ze met elkaar vergelijken, of met andere merken? Weet je al zeker dat je een Samsung telefoon wilt, dan kun je het beste de toestellen onderling vergelijken. Ben je er nog niet over uit, vergelijk dan de Galaxy toestellen met vergelijkbare modellen van een ander merk. In ieder geval heeft Samsung een uitstekende prijs-kwaliteit verhouding. Je betaalt precies voor wat je krijgt. Deze uitspraak kun je op twee manieren opvatten, welke manier jij kiest hangt af van je Samsung beoordeling.

Samsung S7 & S7 Edge

De meest recent uitgebrachte Samsung mobiele telefoons zijn de Samsung S7 en de S7 Edge. We kunnen het ons voorstellen dat je wellicht niet zo goed weet welk toestel het meest geschikt is voor je. Daarom vergelijken we ze voor je.

De Samsung S7 en de S7 Edge zijn tegelijkertijd gelanceerd. Het zijn eigenlijk broertjes van elkaar. Qua uiterlijk zit het meest merkbare verschil in de grootte van het apparaat. Het scherm van de S7 Edge is 5,5 inch terwijl het scherm van de S7 gewoon 5,1 inch is gebleven. Verder heeft de Edge een gebogen scherm dat nét iets over de zijkant van het toestel valt.

Zaken die bij beide toestellen gelijk zijn, zijn onder andere de processor, het geheugen en de camera van 12mp met dual pixel focus. De Samsung S7 Edge en de Samsung S7 hebben beiden een resolutie van 2560px x 1440px, alleen is de pixeldichtheid op de Edge iets kleiner omdat het een groter scherm betreft. Je merkt hier echter niets van qua beeldkwaliteit. Het geheugen is standaard 32GB, maar uiteraard uit te breiden tot een mooie 200GB. Dit is overigens meteen het onderdeel waarop Samsung superieur is over Apple.

De capaciteit van de S7 Edge accu is iets beter dan die van de S7, namelijk 3600 vs. 3000 mAh. Het grotere scherm zal echter iets meer stroom verbruiken, dus het daadwerkelijke verschil is niet zo groot. Het scherm is overigens van AMOLED kwaliteit, waardoor het ook goed leesbaar is in de zon.

Waar zit dan het grote verschil?

Het gebogen scherm is eigenlijk hét unique selling point van de Samsung S7 Edge. Hierdoor zijn een paar extra functionaliteiten (zoals een lijst met snelkoppelingen in de gebogen rand, zonder dat het je de huidige app hoeft te verlaten). Verder ziet een dergelijk toestel natuurlijk net wat mooier uit.

Samsung S6, S6 Edge & S6 Edge+

De Samsung S6 edge is de voorganger van de Samsung S7. Dit model is in drie verschillende uitvoeringen verschenen, namelijk de Samsung S6, de Samsung S6 edge en de Samsung S6 Edge +. De nieuwere variant beschikt logischerwijs over net wat meer specificaties dan zijn voorgangers. Deze verschillen gaan we even met je bespreken.

Samsung S6 en Samsung S6 Edge

Het design is nagenoeg hetzelfde, met natuurlijk het grote verschil dat de Samsung S6 Edge het afgeronde scherm heeft. Naast het gebogen scherm zijn de specificaties van het scherm hetzelfde: 5.1 inch Quad HD. De 16 megapixel camera maakt haarscherpe foto's en de toestellen zijn beide voorzien van vingersensors. Het mooie is dat je middels deze vingersensor ook kunt betalen.

Software technisch zijn er wel enkele verschillen. Ze werken wel beiden met Android 5.0 Lollipot met Touchwiz, maar de Edge heeft daarbij nog extra mogelijkheden en functies voor het afgeronde scherm. De batterij van de Edge is iets krachtiger dan die van de S6, namelijk 2600mAh ten opzichte van 2550 mAh. Qua afmetingen zijn de toestellen ook weer nagenoeg gelijk. De S6 meet 6,8mm x 143,4mm x 70,5mm. De S6 Edge meet 7mm x 142,1mm x 70,1mm.

Samsung S6 Edge ten opzichte van de Samsung S6 Edge Plus

Vervolgens is er natuurlijk nog de Samsung S6 Edge plus. Deze + staat eigenlijk puur voor de grootte van het scherm. De Samsung S6 Edge Plus meet namelijk 5,7 inch diagonaal, wat 0,6 inch groter is dan zijn kleine broertje met 5,1 inch. Een groter scherm gaat uiteraard gepaard met een groter toestel, dus daar is ook een verschil merken. De Edge Plus meet 6,9mm x 154mm x 76mm. 

Er zijn echter nog meer verschillen tussen de Samsung S6 Edge en de Edge Plus. Zo heeft de Plus een werkgeheugen van 4GB ten opzichte van 3GB bij de S6 Edge. Ook de batterij heeft een upgrade gekregen, namelijk 3000 mAh ten opzichte van 2600 mAh. Verder zijn de toestellen nagenoeg gelijk.

Meer artikelen over Telefoons
Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!