Navigatie

Wat is een sim only abonnement?

Een sim only abonnement is een telefoonabonnement zonder toestel, de naam zegt het eigenlijk al: je krijgt alleen een sim. Bij 'normale' abonnementen krijg je meestal korting op een toestel, maar bij sim only  abonnementen wordt deze korting verrekend over de belminuten, sms'jes en databundel. Hierdoor is een sim only abonnement vaak veel goedkoper. Doordat sim only aanbieders de belminuten en internet MB's massaal inkopen krijgen zij korting, die ze aan jou door kunnen berekenen. Zo profiteer je van een laag maandelijks abonnementsbedrag en betaal je geen fortuin meer voor jouw telefoonabonnement.

Simkaart abonnementen met telefoon vergelijken

Foontje.nl vergelijkt alleen abonnementen zonder telefoon, dus met alleen een simkaart  bij je abonnementen. Bedenk dus van te voren goed of je denkt dat je telefoon nog wel 1 of 2 jaar mee kan, of dat je toch echt een nieuwe telefoon nodig hebt. Het uitzoeken van een telefoon kan erg lastig zijn, en dan hebben we het nog niet over de abonnementskosten en de verschillen tussen de providers en netwerken. Je kunt alleen gebruik maken van deze vergelijkingstool, wanneer je naar een sim only abonnement op zoek bent waarbij je alleen een simkaart van je provider ontvangt. Gebruik anders de reguliere telefoonabonnementen met toestel vergelijker.

Sim-only vergelijker

Nederland heeft talloze sim-only aanbieders die allemaal gebruiken maken van een van de drie mobiele netwerken in Nederland. Deze netwerken zijn KPN, Vodafone en T-Mobile. De abonnementen van de sim-only aanbieders zijn vaak veel goedkoper dan die van de netwerkaanbieders zelf. Een misverstand dat vaak voorkomt is dat het netwerk van een aanbieder slechter zou zijn dan die van het netwerk zelf. Dit is onzin; het is immers hetzelfde netwerk. Daarom kun je nu o.a. sim-only abonnementen vergelijken van Hi, Vodafone, Telfort, KPN, Tele2, T-Mobile, Simpel, Simyo en nog veel meer. Bij het vergelijken van sim-only abonnementen is tegenwoordig vooral het aantal MB internet erg van belang. Kijk dus niet alleen naar belminuten en sms'jes, maar let ook goed op de verschillen tussen het aantal MB internet en de internetsnelheid wanneer je veel gebruik verwacht te maken van internet op je telefoon.

Overstappen naar het voordeligste sim only abonnement

Wanneer je sim only abonnementen vergelijkt via onze website, kun je gemakkelijk jouw voorkeuren en wensen invoeren. Daarna zie je gelijk welke aanbieders het best bij jou passen en tegen welke prijs zij een sim only abonnement aanbieden. Hieronder staat stap voor stap beschreven hoe je verschillende sim only abonnementen kunt vergelijken en wat je er precies voor invullen. Zoek de goedkoopste aanbieder en klik direct door naar de desbetreffende website van bijvoorbeeld Vodafone, Telfort of T-Mobile om voordelig een sim only abonnement af te sluiten!  Overstappen is hartstikke eenvoudig, dus blijf niet langer meer betalen dan nodig.

Hoe werkt de sim only vergelijker?

Ben je het zat om te veel te betalen voor je telefoonabonnement? Is je abonnement bijna afgelopen, maar is je telefoon nog prima te gebruiken? Vergelijk dan sim only aanbieders. Je kunt zelf alles instellen:

  1. Kies welke prijs je maximaal (en minimaal) voor je abonnement wilt betalen;
  2. Geef aan hoe veel belminuten je wenst;
  3. Geef aan hoe veel MB internet je nodig hebt;
  4. Vul in hoe veel sms'jes je minimaal wenst te hebben;
  5. Geef de gewenste internetsnelheid aan.

Vervolgens kun je nog een keuze maken uit de contractduur, of je wel of geen gebruikt wilt maken van het 4G-netwerk, de prijs per minuut, MB en sms'je buiten de bundel die je maximaal wilt belaten, en eventueel kun je ook nog een voorkeur voor een provider of netwerk aangeven. Sim only abonnementen vergelijken is dus binnen een paar stappen gedaan en hartstikke eenvoudig, en het mooiste is dat je zo jaarlijks tot wel tientallen euro's kunt besparen!

Ben jij op zoek naar een voordelig sim only abonnement? Betaal niet langer te veel, maar gebruik  nu de sim only vergelijker van Foontje, vind direct de goedkoopste aanbieder en wacht niet langer met overstappen!

Overstappen? Vergelijk de aanbieders direct! abonnementen sim-only
Meer tips? Bekijk ook een van deze online tips!